El CH Palafrugell ha guanyat (4-5) als vermell-i-negres i s'ha endut el títol
PHC Sant Cugat 4 - CH Palafrugell 5

PHC Sant Cugat: Alain Rivero, Jordi Gabarra, David Yepes, Pau Gilabert i Xavi Serrallonga -equip inicial-, Joan Farnés, David Martínez, Joan Galbas, Gerard Peris i Jaume Gisbert.

CH Palafrugell: Marcel Luzon, Guillem Ribot, Marc Brugué, Jonathan Duran i Gerard Pujol -cinc inicial-, Rubén Ruiz i Xavi Aldrich.

Gols: 0-1 Guillem Ribot (9'), 1-1 Pau Gilabert (10'), 2-1 Pau Gilabert (17'), 2-2 Rubén Ruiz (17'), 3-2 Joan Farnés (17'), 3-3 Guillem Ribot (34'), 3-4 Xavi Aldrich (47'), 3-5 Gerard Pujol (48'), 4-5 Joan Farnés (49').

Àrbitres: Xavier Buixeda Gallart i Francisco Moreno Tudela.

Instal·lació: Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 400 espectadors.

No ha pogut ser. En un partidàs d'hoquei sobre patins dels dos equips, amb tots els ingredients possibles, bon joc, molts gols i nervis, el Patí Hoquei Club Sant Cugat no ha pogut superar un més efectiu CH Palafrugell en la final de la Copa de la Princesa. L'enfrontament, que s'ha jugat aquest diumenge, 12 de febrer, al matí, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, s'ha decidit en els últims 3 minuts i 22 segons, quan Xavi Aldrich ha fet el 3 a 4.

El partit ha començat amb molta intensitat, però amb poques ocasions per part d'ambdós equips. El primer a obrir la llauna ha estat l'equip del Baix Empordà, en el minut 9, però un minut després Pau Gilabert ha aconseguit l'empat. En els últims 3 minuts d'aquest primer temps s'han fet 3 gols i el PHC Sant Cugat ha marxat al descans amb un avantatge de 3 gols a 2.

El principi de la segona part ha marcat el desenllaç del partit. En el minut 6, el CH Palafrugell s'ha quedat amb tan sols 2 jugadors de pista, però el PHC Sant Cugat no ho ha aprofitat. No li ha fet cap gol, també gràcies a l'actuació del porter visitant Marcel Luzon. Després de l'empat a 3 gols que ha aconseguit el conjunt visitant en el minut 12, qualsevol dels dos equips ha pogut marcar perquè s'han generat moltes ocasions de gol. I el CH Palafrugell ha estat més efectiu.

Les valoracions dels tècnics

Joan Carles Vadillo, entrenador del PHC Sant Cugat ha dit que "hem fet un gran partit, però en el moment que els teníem no hem decantat el partit i, al final, ho hem pagat. Ja els hi dit als jugadors: No ens podem retreure res perquè hem fet un molt bon partit, però no ens ha servit per guanyar. I quedem fotuts per això". Vadillo ha explicat també que "amb el temps potser valorarem més aquest subcampionat, però les finals s'han de jugar per guanyar, i l'hem perdut". Ara, cal centrar-se en la lliga i en el repte de lluitar per ascendir a l'OK lliga. El tècnic de Canet de Mar afirma que "l'objectiu més important de la temporada és la lliga. Ho he dit abans de la Copa de la Princesa, i ho dic ara, després. Hem de seguir".

Xavier Garcia, tècnic del CH Palafrugell, ha dit que "estem molt contents per la victòria. Veníem a guanyar-la i ho hem aconseguit. El PHC Sant Cugat ha fet un gran partit. Ha estat un partidàs. Els dos equips hem tingut les nostres oportunitats, i nosaltres les hem clavat".

El president del PHC Sant Cugat, Keko Marzá, ha assenyalat després del partit que ser subcampions també "és una fita històrica pel club en l'any del seu 50è aniversari". I ha lloat el paper de l'equip: "Li posaria una nota de 10 perquè no hi ha 11. Ho han deixat tot a la pista. Han jugat molt bé. Al final, algú ha de guanyar".

Placa commemorativa del 50è aniversari

Aquest diumenge, 12 de febrer, a la mitja part de la final entre el PHC Sant Cugat i el CH Palafrugell, el PHC Sant Cugat i l'Ajuntament han descobert una placa commemorativa del 50è aniversari de l'entitat local, que estarà situada al pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. El PHC Sant Cugat està celebrant durant aquest 2017 el seu 50è aniversari.

La final de la Copa de la Princesa ha comptat, entre d'altres, amb les següents personalitats: Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Carlos Feriche, en representació de la Federació Espanyola de Patinatge; Maria Moltó, representant de la Federació Catalana de Patinatge; expresidents del PHC Sant Cugat, com Toni Pérez i Miquel Soler; Miquel Martínez i Mauri Benito, representants de l'Associació Sant Cugat Creix i el Club de Rugby Sant Cugat, i Keko Marzá, president del PHC Sant Cugat.